Kutsukorttien ideointia

minted.com

minted.com

Täällä suunnitellaan kovaa vauhtia kutsukortteja ja sen myötä myös häiden muita paperituotteita. Tarkoituksena on painattaa (tai printata) kaikki häiden paperituotteet, tai ainakin päästä minimimäärällä näpertelyä ja askartelua.

Tässä kohtaa prosessia itse työnjako on selkeä; sulhanen suunnittelee kutsut ja minä kirjoitan niiden tekstit. Minulle on kuitenkin langennut se yksi melkein mahdoton tehtävä, minun pitää nimittäin valita viisi suosikkiesimerkki,  jonka pohjalta sulho lähtee suunnittelemaan kutsuja. Äärimmäisen tuskallinen tehtävä! Turhauttavaa katsella tuntitolkulla erilaisia kuvia ja etsiä kutsuinspistä kun ei mikään oikein säväytä tai näytä meiltä.

Olemme onneksi löytäneet jo jonkinnäköisen yhteisen linjan, joka auttaa minua tässä vaikeassa tehtävässä; Kutsu tulee olemaan moderni, selkeä ja melko yksinkertainen, mahdollisesti CD-kotelon muotoinen.  Niissä tulee myös olemaan joku juttu, joka toistuu muissakin painotuotteissa (niin siis mikä juttu?). Olen myös ajatellut että teemaväreistämme ainakin tummansininen, vaaleanpunainen sekä aksenttivärinä oranssi saisi näkyä painotuotteissa läpi linjan. Nähtäväksi jää minkälaiseen päädytään…

Miten te muut olette tehneet tai ajatellut tehdä kutsujen kanssa? Askartelletteko itse vai painatatteko? Entä kuka teidän kutsut suunnittelee, te itse vai joku ammattilainen?

10 thoughts on “Kutsukorttien ideointia

 1. Kutsut taitaa olla kaikille aikamoinen pähkäilyn paikka. 😀 Meille tulee printatut kutsut ja itse asiassa paraikaa odotan, että ovikello soisi ja lähetti ojentaisi ne minulle, jännittävää. Alusta asti oli selvää, että haluamme printatut kutsut. Niihin kuitenkin mahdollisesti askartelemme itse systeemin, jolla kutsu, info ja kartta pysyvät kasassa. 🙂 Tsemppiä kutsujen suunnitteluun!

  • No kyllä vain! Miettiiköhän sitä jopa ihan liikaa korttien ulkonäköä? Tärkeintähän on että tarvittava tieto tulee esille, mutta mutta…olishan se ihan kiva jos ne myös olisivat extrakivan näköisiä;)

   Jänniä aikoja teillä, toivottavasti ehtivät perille ennen viikonloppua! Missä te printtasitte kutsut?

 2. Suunnittelen itse ja kaikki painatetaan painossa. Teen graafista suunnittelua jonkin verran sivuhommina, joten kutsut taitaa olla aikamoinen kunniakysymys. Maalasin joskus mun yo-kutsut käsin ja siihen näpertelyrumbaan en taida enää ryhtyä, mutta tulostaminen ja muotoonleikkaukset kyllä sopii.

  • Tuo on kyllä ihan mahtavaa että saat ja osaat suunnitella kutsut itse. Jepp, tein aikoinaan ihan saman, väsäilin ylppärikutsut sekä kiitoskortin. Olihan ne ihan kivat, mut jotenkin ei vaan kiinnosta väsäillä kutsuja tällä kertaa itse alusta loppuun.

 3. Me painetaan myös kutsut. 🙂 minusta ei ole näpertäjäksi, joten tämä tuntui bolevan kaikista helpoin tapa. Kutsut on aikalailla valmiita, vielä pitäisi viedä ne painoon. 🙂

 4. Oi tuo onkin ihan täydellinen kutsukortti, josta olit kuvan laittanut! Toki itse tuollaisen tekeminen vaatii ”hieman” kuvankäsittelytaitoja, en ainakaan usko, että omani riittäisivät. Mulla on kuitenkin itsellä aika tarkka maku, enkä todellakaan pystyisi antamaan kutsujen luomista täysin jonkun toisen käsiin. Mulla on yleensä aika selkeät visiot siitä mitä haluan, ja niillä ohjella on hyvä ojentaa työ ammattilaisen käsiin. Ja luulempa, että kutsut tulisivat myös painon kautta, pääsisi oikein helpolla 😀

  • Minä olen joskus käynnyt jopa yhden päivän mittaisin InDesign-kurssin 😉 Ei kyllä ihan taidot riitä sillä näiden kutsujen suunnitteluun. Sulhanen käyttää onneksi enemmän tämäntyyppisiä ohjelmia töissä ja myös suunnittelee välillä graafisia juttuja; esitteitä, nettisivuja, lehtisiä yms. Haluan olla prosessissa mukana ja haluan että suunnittelemme kutsut yhdessä niin että molemmat ovat tyytyväisiä. Samalla tuntuu hyvältä antaa sulhaselle ihan oma vastuualue. 🙂 Vielä ainakin ihan luottavaisin mielin! 🙂

 5. Ehdottomasti painetaan! Ei näpertelyä kiitos:) Ja hyvin suunnitellun oloiset häät teillä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Jäänkin seuraamaan suunnitteluanne ja valmisteluita.

  • Tervetuloa mukaan seuraamaan, toivottavasti saadaan vietyä suunnittelut ja häät kunnialla loppuun 😉

   Jepp, tuntuu siltä että näpertely on vähän jäämässä historiaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s