Meidän tarina valokuvina

Me ollaan jo jonkin aikaa mietitty, että haluaisimme jollain hauskalla tavalla häissä kertoa meidän yhteisestä ajasta parina. Hääpäivänä meillä tosiaan tulee täyteen neljä vuotta ekoista treffeistä, ja kyllä jo näinkin lyhyessä ajassa on ehtinyt tapahtumaan yhtä sun toista. Olisi kiva jakaa meidän huippuhetket häihin kutsutuiden vieraiden kanssa. Vaikka moni tuntee meidän storyn ja on kuullut siitä jo kaiken niin joukossa on myös semmoisia ystäviä kummankin puolelta jotka eivät tunne meitä parina kovin hyvin.

Itse kuvien valkkaaminen ei varmaan ole niin vaikeaa, meistä löytyy yhteensä ehkä kolme onnistunutta otosta näiltä vuosilta hahaa. Sitten pitäisi vaan miettiä minkälaisessa muodossa ne voisi esitellä vieraille. Yksi helppo vaihtoehto olisi laittaa kuvat kehyksiin ja ripotella niitä pöytiin tai vieraskirjan viereen. Tai sitten voisi tehdä…

Valokuva-albumin…

No aika perus.

Plussana, että pienellä vaivalla saa näpsäkästi omannäköisen kuvakirjan, ja me saisimme samalla itsellemme kivan muiston. Ehkä kirjaa voisi jatkaa sitten vielä häiden jälkeen?  Miinuksena ehkä se ettei vieraat välttämättä huomaa/ löydä kirjaa jos siitä ei erikseen mainitse. Jos jotain kuvia tuodaan häihin niin nehän on tarkoitus olla esillä, eikä piilossa sivupöydällä. Haluaisin nimittäin että kuvat olisi jotenkin osa muuta juhlasomistusta, josta päästäänkin jouhevasti seuraavaan vaihtoehtoon nimittäin…

Valokuvaseinän…

Hauska! Ja helppo integroida muuhun somistukseen. Tästäkin jäisi meille muisto, kuvat voisi sitten liittää mahdolliseen hää-albumiin myöhemmin. Toki tästä syntyisi n.s. yksi ylimääräinen työvaihe; kuvien suoraan albumiin siirtämisen sijasta ne laitettaisiin ensiksi esille. Hmmm….

Valokuvaseinän voisi tehdä pienemmässä muodossa vaikka vanhoihin kehyksiin, tai sitten kokonaiselle seinälle. Löytyisiköhän netistä muuten jotain ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa jossa valokuvista voisi tehdä enemmän tuommoisia Instagram tai Polaroid-muotoisia? Polaroidmuotoiseen kuvaan voisi sitten kirjoittaa jotain kivaa joka kertoisi kuvasta ja tilanteesta jolloin kuva on otettu.

Aikajanan….

Valokuvat voisi olla ohjelmalehdessa osana rakkaustarinan aikajanaa –  jokaisen ”tärkeän” päivämäärän viereen voisi liittää kuvan. Se tosin vaatii että juuri näistä hetkistä tai about sen aikaisia valokuvia löytyy. Mutta olisiko kuitekin kivempi että kuvia olisi reilusti? Entä tulisiko kuvista liian pienet A5 kokoisessa ohjelmalehdessä?

Onko teillä ollut kuvia hääparista jollakin tavalla esillä häissä? Minkälaisiin ratkaisuihin olette päätyneet?

4 thoughts on “Meidän tarina valokuvina

  1. Itse tykkään kirjaideasta. Toimisiko sellainen vaikkapa vieraskirjana? Kuva ja tarina. Ja ihmiset voisivat kirjoittaa sen tarinan kohtaan, jolloin ovat olleet tapahtumissa mukana tai muistavat jotain erityistä teistä kuvien ja tarinoiden aikaan 🙂

    • Joo, toi voisi toimia! Siitä tulisi meidän näköinen vieraskirja jossa olisi myös vieraille jotain katsottavaa ja muisteltavaa kun siihen kirjoittavat. Tälle peukku!

  2. Tuo yllämainittu valokuvavieraskirjaidea on tosi kiva ja teidän sitten jännä huomata minkä kuvan yhteyteen kukin on nimensä kirjoittanut ja ehkä siihen on jätetty jokin muistokin kuvaan liittyen.
    Meillä oli valokuvaseinä häissämme ja sen hyvä puoli oli, että moni pystyi tutkimaan valokuvia samaan aikaan. Valokuvaseinän kuvat laitoimme sitten kotonamme seinälle muistoksi. Meillä oli ihan tavalliset värivalokuvat.

    • Hmm…Joo! Alan itsekin lämmetä tällekirjaidealle. Kirjaan voisi alkuun laittaa meitä terveiset vieraille että toivomme heidän kirjoittavan muistoja meistä kuvien viereen. Tosin joo myös tossa valokuvaseinässä on puolensa. Kiva jos moni voi katsella kuvia samaan aikaan ja ehkä niistäkin herää sitten juteltavaa vieraiden kesken. Pitää siis edelleen miettiä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s