Laiva on lastattu

….ja saapunutkin jo aikoja sitten maihin tuoden mukanaan meidän hääviinit ja muut alkoholipitoiset juomat!

Kirjoitin kesäkuun alussa neljistä häistä ja yksistä hautajaisista, joka kummallisella tavalla liittyvät meidän häiden juomapuoleen. Kaikessa lyhkäisyydessä kävi siis niin että meidän perhe sai helmikuun lopussa ikäviä uutisia- isäni veli kuoli yllättäen aggressiiviseen suolistosyöpään. Hän on jo monen kymmen vuoden ajan asunut yksin ulkomailla, nyt viimeiseksi Englannissa. Tämän ikävän tapauksen seurauksena vanhempani matkustivat kevään aikana pariin otteeseen Lontooseen m.m. tyhjentämään hänen asuntoaan sekä hoitamaan asioita viranomaisten kanssa. Kevään lopussa he päättivät lähteä autolla Englantiin noutamaan setäni viimeisiä tavaroita ja halusivat silloin yhdistää matkaan myös jotain mukavaa. Heillä on nimittäin Ranskassa asuva ystäväpariskunta, jotka enemmän tai vähemmän harrastavat viinejä ja hyvää ruokaa, ja tämän parin luotsaamana he vierailivat parilla keski-Ranskassa Sancerre ja Pouilly-Fumé alueella sijaitsevilla viinitiloilla. Olimme antaneet vanhemmilleni vapaat kädet valita heidän mielestään hyviä viinejä, ja he tekivätkin suorittamiemme makutestejen mukaan oikein hyviä valintoja. Näin ollen hääviinimme – valkoinen, punainen sekä rosé- tulevat Ranskasta ja niihin liittyy tämmöinen eriskummallinen tarina. Kyseessä ei siis ole mitään superkalliita huippuviinejä, mutta ainakin jotain mitä ei Suomen Alkosta tai laivalta ihan joka lähtöön saa.

Vanhempani matkasivat Saksan ja Ranskan kautta Englantiin ja enemmän tai vähemmän samaa matkaa takaisin- tämä Sancerreen keikka pienenä poikkeusreittinä- ja niin he tulivat myös lautalla Travemünden kautta Helsinkiin. Travemünden satamassa sijaisevasta Sari Berner Weincontor;iin he olivat ennakkoon menomatkalla tehneet tilauksen meidän tekemän listan ja menekkilaskun mukaan. Kuohuvat, oluet, siiderit sekä väkevät viinat drinkkeihin tulevat siis tätä kautta. Hintataso Saksan satamassa on jopa Viroa halvempi ja ymmärtääkseni palvelu oli ollut erinoimaista; nopeaa, vaivatonta ja kantoapua tarjoavaa. Sulhon ja minun osalta homma oli siis melkein liian helppo; laskimme aboutirallaa juomamenekin ja teimme sen ja Sari Bernerin hinnaston avulla vanhemmille tilauslistan.

Osa tilauksesta turvallisesti maissa.

Lastin purku

Juomamenekin laskimme näin:

2 alkumaljaa

1 valkoinen

2 punaista

1 avec kahvin kanssa ( konjakki tai Baileys)

3 olutta/ siideriä/ lonkeroa/ viinilasillista/ skumppaa/ drinkkiä baarissa

YHTEENSÄ 9 tarjoilua. Lisäksi tottakai vettä ja alkoholittomia juomia tarjoilla koko illan, ne hankimme kylläkin Suomesta.

Tämä on varmaan aika sopivasti jokaiselle, laskemme sen varaan että joku juo vähemmän ja joku ehkä enemmän. Tärkeintä on ettei juoma lopu kesken.

2 thoughts on “Laiva on lastattu

  1. Vi har ganska samma, fast av någon anledning har vi köpt 75 flaskor vin och vi är 75 gäste 😀 Men tänker att det överblivna vinet kan vara kul att ge bort till de som varit med och hjälpt till etc 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s